Pontelassa kuvatallennuksen teemapäivä la 8.10. klo 10-15 ja seuran syystiedote

Nyt pelastetaan  kotiseutukuvat turvalliseen ja järjestettyn taltioon. Ota hallusasi olevat kuvat (paperi, digi, dia) mukaan, ja laitetaan ne turvalliseen säilytykseen. Kuvat järjestetään ja niitä voivat sitten kaikki halukkaat katsella. Yhteiseurooppalaista projektia hallinnoi kansallinen Arkistolaitos yhdessä kotiseutuyhdistysten kanssa .

Piikkiö-Seuran jäsentiedote – syyskuu 2016

TIETOA TÄRKEISTÄ SYKSYN TAPAHTUMISTA

Pontelassa kuvatallennuksen teemapäivä la 8.10. klo 10-15

Piikkiö-Seura on aloittamassa Arkistolaitoksen kanssa uudentyyppisen tietokantayhteistyön > paikalliset kuvat saadaan yhteiselle alustalle

Ilmoittaudu viipymättä mukaan tapahtumaan, jos

- hallussasi on vanhempia valokuvia tai paikallisia dokumentteja jotka haluat turvallisesti talteen

- harrastat tai olet harrastanut kuvausta paikallisista kohteista ja haluat kuvat muille katsottavaksi

- hallussasi on paperikuvia joita haluat skannattavaksi eli digitaaliseen muotoon myös itsellesi

- olet kiinnostunut paikallisista kuvista – uusista tai vanhoista – ja paikallishistorian tiedoista

- olet kiinnostunut kuvatallennuksesta ja uusista tietokantaratkaisuista

- voit tulla yhdeksi Piikkiö-Seuran edustajaksi avustamaan tapahtuman järjestelyissä ja seuran

hallussa olevien kuvien tallennuksessa.

Tule paikalle jos yksikin kohta yllä olevista oli myönteinen – tai tuo paikalle tuttusi noin perustein.

Piikkiö-Seuran yhteistyö Arkistolaitoksen kanssa on yksi maamme viidestä uusimuotoisesta alueprojektista. Pidämme tärkeänä sitä, että tietokannan ylläpito on ei-kaupallisella perustalla. Tuomme tietokantaan seuran hallussa olevaa kuva-aineistoa ja avaamme saman mahdollisuuden paikallisille yhdistyksille sekä yksityishenkilöille. Kuviin on helppo liittää tekstiä ja hakusanoja. Tietokanta sijoittaa ne karttapohjalle, joka toimii yhtenä hakuperusteena.

Teemapäivässä annetaan toiminta- ja käyttötietoa sekä tallennetaan aineistoja.  Voit tuoda valmiiksi digitoitua aineistoa tai paikan päällä skannattavaa materiaalia (kuvat, diat, dokumentit). Aineiston määrä voi olla yli sata kuvaa tai kymmeniä kuvia tai yksittäiskuvia.

Kysy lisää ja ilmoittaudu tapahtumaan:

Piikkiö-Seuran avoimet teemaillat ke 16.11. ja ke 23.11. Pontelassa

Teeman valmistelu on käynnissä, tavoitteena on tuoda esittelyyn piikkiöläisen ammattivalokuvaajan Teuvo Kanervan työn tuloksia läheltä ja kaukaa. Aiheeseen palataan.

Kerro piikkiöläisistä kokoontumisen paikoista vuosikymmenten varrelta

Kotiseutuliiton tämän vuoden yksi keskeinen teema on: Porukan paikat – yhteiset ympäristöt.

Sen merkeissä haluamme koota myös Piikkiöstä tietoja vaihtuvista paikoista, joissa lapset, nuoret tai nuoret aikuiset ja varttuneemmat ovat kokoontuneet. Paikkoja, joissa kaveripiirit ovat kasvaneet ja jotka ovat itsellekin merkinneet paljon. Sisätiloja, ulkotiloja - keskustan kulmilta tai kyläkunnista. Pistä seuralle tietoa ajasta, paikasta ja aktiviteeteista, kuviakin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,        050 3541 363, tai postitse Piikkiö-Seura Hannu Rastas Saksantie 89 21500 Piikkiö.